Tuesday, November 29, 2011

PUDING KARAMEL LAPIS COKLAT



Bahan:-
(A)
1 tin susu cair (*ummi guna Nestle Ideal)
5 sudu besar gula
3 biji telor gred A
1 sudu kecil esen vanila


(B)
1 tin susu cair
5 sudu besar gula
3 biji telor gred A
4 sudu besar serbuk koko/1 sudu kecil serbuk nescafe + 1 sudu kecil pes coklat


(C)
2 sudu bear gula - hanguskan dan campur 4 sudu besar air panas
atau boleh guna 2 sudu besar madu


Cara Membuat:-
Kacau bahan A dan bahan B dalam dua bekas berasingan. Tapiskan. Panaskan periuk kukusan, masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci (*ummi guna loyang bulat berdiameter 6" x 3" tggi). Masukkan 1/2 cawan (*ummi letak 3/4 cawan) adunan bahan A dan kukus selama 5 minit atau hingga maska. Bila dah masak, tuangkan pula sukatan yang sama bagi adunan B atas adunan A. Ulang A dan B berselang seli hinga habis. Sejukkan dan terbalikkan ke dalam pinggan hidangan. Potong dan hidang.
 Dapat makan time sejuk2 uihs.....sangat menyelerakan tau.



Bila siap jerk..terus terbalikkan....aduss...kecur air liur...hurm...si kenit g-hin pun x sabar nk makan ...so siapla sepinggan tuk dia...biler uper balik dari keje sejuk mata memandang tgk...laju jerk makan...thnks sayang makan banyak2 kikikiki...

1 comment:

rahel said...

Salam...nampak menggiurkan sangat2 puding tu...nyamann...