Hidangan ni sebenarnyer terasa ct nak buat sbb masa bulan ramadhan baru2 ni ct ada ternampak dekat bazar ramadhan dekat T.T.D.I ada orang jual....wah........mmg tgk bekas bersusun2 habis!!!!!dalam hati terdetik bila la daku dapat berniaga macam ni ( berangan x sudah nak berniaga) So ambik keputusan nak buat...alhamdulillah menjadi bile buat masa tuk santapan hari raya masa jiran sekampung bertandang dekat umah ct di Sini.
Biler menjadi Ct uploadla Pic kt fb ....Bile dh upload adala kawan lama ct order....rasanyer dalam 2 kali jugak kawan lama ct ni order...thnks yer Yong sbb sudi order ngn akak.:))
Macamana Ct boleh dpt resepi ni sbb ct pegi Skodeng dekat umah kak hana....thnks yer akak sb share kan resepi ni..biler ternampak jer pic n resepi apa lagi cepat2la daku ni print resepi....nk buat.So pada mereka yang pernah bertanya resepi kat bawah ni ada resepinyer ye.
Bahan-bahan
- 8 keping Roti
- * 500 ml Susu segar
- * 4 sudu besar Gula halus
- * 2 sudu besar Butter- cairkan
- * 2 biji Telur
- * 1 sudu teh Esen vanilla
- * 1 sudu besar Tepung Jagung
- * 1 sudu kecil serbuk cinnamon
- 2 sudu besar Kismis
- Koyakkan roti dan susun dalam loyang yang telah digris dengan sedikit butter.
- Gaul rata bahan-bahan bertanda * dan tuang ke atas roti tadi.
- Biarkan sebentar dalam 20-30min agar roti terendam sepenuhnya.
- Taburkan kismis diatas adunan.
- Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
Untuk Sos Kastard
- 1 tin susu cair
- 2 s/b tepungkastad- hana ltk 11/2 sb je..
- 2 s/b gula
- Untuk membuat kuah@sos kastad - Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga agak pekat.
- Tuang ke atas puding roti tadi.
No comments:
Post a Comment